!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
PlaYouth Camps

De ce este important Cercul Siguranței pentru orice părinte?

By 16/07/2020 No Comments

Pentru a putea răspunde într-un mod cât mai potrivit și mai ușor nevoilor copiilor, părinții au nevoie să se înţeleagă în primul rând pe ei înșiși ca adulți, să devinâ conștienţi de propriile lor comportamente și reacţii.

Astfel, vă adresăm invitaţia de a participa la Programul Cercul Siguranţei care se desfășoară în taberele KaleidosCopil pentru copii și părinți.

În cadrul acestuia puteţi înţelege tipurile de atașament care apar în viaţa voastră, aveţi posibilitatea de a vă dezvolta încrederea în voi înșivă, răbdarea, cultivarea empatiei, să mențineți echilibrul între fermitate și permisivitate, să aflaţi cum identificați lumea emoțională a copilului și cum susțineți  gestionarea emoţiilor.

Programul este centrat pe interacțiunea părinte-copil, fiind dezvoltat de trei psihoterapeuți americani cu 30 de ani de experiență: Kent Hoffman, Glen Copper și Bert Powell, inițiatori ai proiectului care este recunoscut la nivel internațional „Circle of security”.

Prin Cercul Siguranţei descoperiți cum poate fi păstrată armonia între dorința de a proteja copilul și nevoia acestuia de autonomie, ce fel de nevoi emoționale poate exprima copilul aflat în dificultate, în ce fel părinții pot să-și ajusteze propriul stil, dând dovadă de flexibilitate, de o înțelegere mai profundă și de disponibilitatea de a învăța din greșeli, de înțelegera propriilor dificultăți ce limitează în gestionarea cu ușurință a momentelor dificile din cadrul relației cu copilul lor.

Relația securizantă între părinte și copil, îl ajuta pe părinții să descifreze mai clar semnalele copilului, astfel înţelegându-i comportamentele ca informaţii despre ce se întâmplă în relaţie, rezultând mai puţine momente de confuzie, frustrare şi mai multe experienţe de cooperare şi bucurie.

Tabara KaleidosCopil

Cercul Siguranţei are aplicabilitate în toate relațiile pe care le avem cu ceilalți, în special cele mai apropiate. Unul dintre beneficiile părinților va fi acela că vor ști să aplice lucrurile învăţate la curs în viaţa personală, obiectivul principal al programului fiind de a exersa metodologia, de a pune în practică prin diverse jocuri educative, de a facilita crearea de relaţii de atașament semnificative și securizante pentru copii.

De asemenea, părinții au ocazia de a utiliza propria lor copilărie ca pe o resursă prin care să se înțeleagă pe ei înșiși și propriile reacții, de a le transforma, a le repara.

Cercul Siguranței aduce claritate, oferind răspunsuri întrebări importante, precum:

  • Ce este acela un atașament sigur/ o relație securizantă?
  • Ce este aceea o relație sănătoasă și cum o putem accesa?
  • De ce un copil are nevoie de o relație securizantă pentru a se dezvolta într-un adult independent, încrezător și sănătos emoțional?

În tabăra KaleidosCopil, copiii și părinții învață să își observe relația prin jocuri, atât ca întreg cât și ca fragment, să se joace precum niște prieteni și să redescopere bucuria de a petrece timp de calitate împreună în zone montane cu aer curat! 🙂

Leave a Reply