Interviu cu Andra Berilă – echipa PlaYouth Camps

tabara copii

Andra Berilă este omul nostru drag din spatele identității vizuale PlaYouth Camps. A fost alături de noi cu multă creativitate și rigurozitate, atunci când vine vorba despre partea vizuală și jucăușă a taberelor noastre. Îi mulțumim că a acceptat să răspundă întrebărilor din acest interviu.

  • Cine este Andra Berilă?

Salut! Mă bucur mult de interviul cu voi. 🙂

De mică m-au fascinat poveștile și am vrut să fascinez la rândul meu alți oameni cu povești de tot felul. Iar acum lucrez cu povești animate, adică sunt regizor și manager la Skeptic Dog Animation, un studio de animație 2D frame by frame fondat împreună cu Bogdan Crivoi.

Când lucrul la studio nu îmi ocupă chiar toată ziua, îmi place să mă implic și în activități cu copii, să îi învăț despre povești și desene, să ne jucăm împreună și să inventăm personaje noi. Pentru mine e foarte fain să învăț împreună cu ei, să îmi redescopăr curiozitatea și bucuria.

 

Andra Berila PlaYouth Camps

  • Care este proiectul în care te implici cel mai mult acum?

Avem un proiect de animație despre care nu pot dezvălui foarte multe acum. Va fi o scurtă reclamă pentru o sală de cățărat, cu niște personaje foarte haioase. Lucrăm intens la ultimele cadre, deci va apărea online în câteva săptămâni.

Partea mea din acest proiect, mai ales în perioada asta, e să adaug sunetele și să mă asigur că povestea gândită de noi la început se înțelege doar din imagini, muzică și sunete. Fără voce! Uneori lucrul ăsta e destul de provocator, dar e foarte fain procesul de lucru.

  • Cum erau taberele când erai tu copil?

Iubeam taberele, deși am fost în foarte puține. Țin minte cel mai clar tabăra de engleză: părea că ajung într-o lume nouă, plină de jocuri noi și emoții. Era aproape de casă, cam la jumătate de oră de oraș, și totuși mă simțeam undeva într-un vârf de munte departe de toată lumea din jur. Cel mai mult îmi plăcea să cunosc copii noi, să ne plimbăm împreună prin pădure și să cântăm. Iar seara de film și seara de cântece erau preferatele mele.

De fapt, în tabără mă simțeam de parcă am intrat pe furiș în cartea cu povestea preferată și am devenit un personaj de acolo.

  • De ce crezi că este important ca cei mici să aibă experiența unei tabere?

O tabără te învață foarte multe lucruri. Fie că mergi cu părinții sau singur. Pășești într-o lume nouă, vezi cum alți copii au alte idei, alte interese, și totuși tuturor le place să se joace și să te cunoască.

E multă deschidere, tabăra e un loc sigur unde poți să te exprimi liber și în același timp e un loc total nou. Copii din alte orașe, oameni cu alte accente. Sau, dacă mergeam cu prieteni și colegi, descopeream lucruri noi despre ei, lucruri personale care mă făceau să îi apreciez mai mult și să îi cunosc mai bine.

Cred că e foarte importantă experiența unei tabere pentru că înveți să te descurci în situații noi, ești mai atent în jurul tău, îți descoperi talentele și prinzi mai multă încredere în tine.

  • Crezi că este important ca părinții și copii să se conecteze prin intermediul unei astfel de tabere?

Îmi plăcea mult să merg cu părinții în vacanță când eram mică pentru că aveam timp să ne jucăm mai mult împreună, aflam mai multe despre ei (aveau mai multă răbdare să îmi povestească despre ei).

Poate că într-o tabără ar fi fost o experiență și mai faină – am fi intrat pe furiș într-o poveste, împreună, am fi fost pe picior egal și ne-am fi conectat mai bine. Cu siguranță o tabără e o experiență mișto care trebuie încercată, măcar o dată! 🙂 

tabara copii - Andra Berila


Leave a Reply

Your email address will not be published.