Interviu cu părinți – Simona și Marius Damian

tabara Kaleidoscopil copii si parinti

Simona și Marius Damian sunt părinți apropiați comunității PlaYouth Camps, care au venit în taberele noastre, unde l-am cunoscut pe Bogdan, apoi și pe Maria, cu care avem o relație frumoasă de prietenie încă de atunci.

tabara Kaleidoscopil copii si parinti

1. De ce e important pentru copii ca părinții să-i însoțească în tabără? Sau, mai bine zis, de ce e important pentru părinți să-i însoțească pe cei mici în tabără?

Această tabără este o ocazie perfectă atât pentru părinți cât și pentru copii de a petrece timp împreună, fără presiunea temelor, a treburilor casnice, a problemelor de serviciu și a altora de acest fel.

2. De ce le-ai recomanda părinților să vină cu copiii în tabere?

Activitățile care se desfășoară în tabără ajută la consolidarea relației dintre cei doi. Părinții și copiii vor avea ocazia să descopere lucruri noi unii despre alții, vor fi încurajați să se deschidă către o altfel de comunicare, chiar dacă asta presupune pe alocuri și ieșirea din zona de confort.

Tabăra îi scoate pe părinți din cotidian și îi ajută să se gândească mai profund la rolul pe care îl joacă în viața copiiilor lor.

copii si parinti tabara

3. Care este cea mai frumoasă amintire alături de copii și de ce?

Cea mai frumoasă amintire din tabără este “treasure hunt”. Am făcut o super echipă cu copilul, descoperirea fiecărui indiciu și la final reconstituirea hărții și recompensa ne-au adus bucurie după bucurie.

4. Cum arată tabăra ideală pentru tine, Maria și Bogdan?

Tabăra ideală presupune o locație în strânsă legătură cu natura, traineri pe care copiii să îi îndrăgească și activități care să ne apropie și să ne stimuleze creativitatea.

5. Ai merge cu copiii tăi în tabără? Dacă da, care sunt așteptările voastre cu privire la experiență?

Am mers în prima tabără cu Bogdan, care avea pe atunci 6 ani, am repetat apoi experiența cu Maria când avea 5 ani. Ambele experiențe m-au îmbogățit și recomand și altor părinți această experiență.

tabara copii


Leave a Reply

Your email address will not be published.