Tabere

De ce e important să te joci alături de copilul tău?

By 12/06/2020 No Comments

A fi părinte este o responsabilitate foarte mare, deoarece sunteți primele modele din viața copiilor voștri, aceștia preluând comportamentul vostru, expresiile utilizate în comunicare, tiparele voastre de gândire, stres, emoții, încă din perioada intrauterină.

Copiii oglindesc tot ceea ce este neconștientizat, neexprimat, tot ceea ce se află în adâncurile subconștientului familiei în care s-au născut.

Timpul este un factor important în zilele noastre. Oare cât timp de calitate vă acordați vouă înșivă cât și copiilor voștri?Cât sunteți de prezenți voi ca părinți în relația pe care o aveți cu copiii voștri, ascultând ceea ce aceștia vă transmit chiar dincolo de cuvinte și cât de mult vă este distrasă atenția de diverse gânduri, amintiri din trecut, griji pentru viitor?

Prin activitățile de educație nonformală, prin joacă, copiii și părinții explorează, își imaginează, cunosc, se bucură, au ocazia de a crea conexiuni și interacțiuni cu partenerii de joacă, se detașează, se detensionează, se relaxează, au posibilitatea de a privi realitatea din alte perspective, de a găsi noi moduri de a gândi și acționa, a fi cât mai inventivi, are loc crearea unor circuite neuronale noi de învățare la nivelul creierului.

Cercetările au arătat că, dacă viața ar fi lipsită de joc, aparițiile bolilor sistemului imunitar, depresiilor și ale altor afecțiuni legate de stres ar fi foarte dese.

Dorim să vă invităm în tabăra KaleidosCopil pentru copii și părinți, care se desfășoară într-o zonă montană cu aer curat, unde puteți participa la activități prin care să puneți lupa pe relația voastră și să dezvoltați creşterea armonioasă, formarea echilibrată și sănătoasă a relației părinte – copil. Tabăra se adresează copiilor cu vârste între 5 și 12 ani.Aceasta este o tabăra în care se încurajează, prin joc și experiențe, ca autocunoașterea, înțelegerea, sinceritatea, curiozitatea, răbdarea, dialogul să devină motoare ale vieților voastre. Creăm contexte de joacă astfel încât tu și copilul tău să petreceți timp de calitate împreună, să vă sporiți creativitatea, compasiunea, să creșteți frumos împreună.

În tabără învățați să vă observați relația prin jocuri ca întreg și ca fragment, să vă jucați cu copiii voștri ca niște prieteni și vă veți redescoperi bucuria de a vă petrece timp împreună în familie.

Ce este unic în taberele KaleidosCopil pentru copii și părinți?

Părinții și copiii lucrează și ca un grup separat, însă și în relație, pe familii. Aveți momente de interacțiune atât cu ceilalți părinți, cât și cu proprii copiii. În tabără există un atelier unic adresat părinților. Acesta este Cercul Siguranței, sub forma unor dezbateri pe teme legate de educație și de societatea actuală, aflată într-o continuă schimbare. Vom viziona documentare educaționale, vom discuta despre soluții și ne vom uita concret la lucrurile ce pot determina anumite comportamente nesănătoase, atât ale tale, cât și ale copilului tău.

Vă așteptăm cu entuziasm și multă bucurie să ne cunoaștem! Scrie-ne fără ezitare pe adresa [email protected]

Autor: Mihaela Constantinescu

Leave a Reply