!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
Interviuri

Interviu cu un părinte – Irina Popescu

By 03/07/2020 July 6th, 2020 No Comments

Începem seria interviurilor cu un părinte drag nouă, apropiat comunității PlaYouth și taberelor PlaYouth Camps, Irina Popescu. Irina este un părinte pe care îl admirăm mult pentru felul în care p crește pe Maria și pentru că ne-a oferit încredere și a acceptat să vină în tabăra părinte-copil. Ne-a trimis și câteva poze cu Maria, pe care vi le arătăm mai jos.

1. De ce important pentru copii ca părinții să-i însoțească în tabără? Sau, mai bine zis, de ce e important pentru părinți să-i însoțească pe cei mici în tabără?

Mai mult timp petrecut împreună este de un real folos atât celor mici cât și celor mari. Părinții au mai mult timp pe care îl alocă doar pentru copii și copiii reusesc să îi vadă pe părinți într-un context oarecum atipic, cu mai puține treburi, taskuri de îndeplinit, mesaje, telefoane etc.

2. De ce le-ai recomanda părinților să vină cu copiii în tabere?

În primul rand, pentru că astfel vor reuși să evadeze din ritmul cotidian, mereu sub presiune, în întârziere, cu ochii în laptop sau telefon.

În al doilea rând, pentru că vor avea un timp dedicat copilului lor și vor putea să îl observe în tot felul de situații, să lucreze împreună la diferite ateliere și astfel să îl cunoască și să îl înțeleagă mai bine.

3. Cum ajută taberele la dezvoltarea relației dintre părinți și copii?

Întăresc legătura de prietenie între părinți și copii.

4. Care este cea mai frumoasă amintire alături de fetița ta și de ce?

Nouă ne-a placut mult că am putut petrece timp împreună în natură, într-un cadru absolut minunat, cu aer curat, peisaje frumoase și oameni deschiși.

5. Cum arată tabăra ideală pentru tine și Maria?

Vara, la munte, o casă drăguță cu o curte mare și multă verdeață, vreme bună și ateliere cu echipa PlaYouth 😊.

6. În ce moment ai decis să mergi cu fetița în tabără și de ce?

Aveam senzația că nu petrec nicioadată suficient timp cu ea. Își dorea să ne jucăm împreună mai mult, să citim, să povestim și timpul era mereu limitat.

Mulțumim, Irina!

Leave a Reply